Zuurstofplanten

Vijveronderhoud

Houd uw vijver in topconditie met goed onderhoud

Zuurstof in uw vijverwater geldt als een belangrijke maatstaf voor de kwaliteit van het vijverwater. Veel zuurstof in het water zorgt er namelijk voor dat algen geen kans krijgen en de kans op een groene vijver kleiner wordt. Het toevoegen van zuurstofplanten aan uw vijver is dus geen overbodige luxe. Heeft u nu toch last van een groene vijver en algengroei? Dan zijn er een aantal biologische en effectieve oplossingen om draagalg te bestrijden en uw vijver weer in topconditie te brengen.

Wij van Dutch Water Tech hebben jarenlange ervaring met het (biologische) onderhoud van publieke wateren als gemeentelijke vijvers hebben we inmiddels een hoop kennis over dit onderwerp opgebouwd. Informatie en kennis die we natuurlijk graag met u delen. Hieronder kunt u meer informatie vinden over het bestrijden van draadalg, het aanplanten van zuurstofplanten en allerlei andere zaken omtrent vijveronderhoud.

Wilt u meer weten over Dutch Water Tech en de projecten die we hebben gedaan? Dan kunt u hier meer lezen.

Draagalg Bestrijden

Algen bestrijden is een noodzakelijk kwaad wanneer u in het bezit bent van een vijver. In dit artikel kunt u lezen hoe u draadalg het beste kan bestrijden.

Hoeveelheid Zuurstofplanten Berekenen

Hoeveel zuurstofplanten heb ik nodig voor mijn vijver? Een veelgestelde vraag onder onze klanten. Met dit handige rekenmodel kunt u op basis van de inhoud van uw vijver berekenen hoeveel bosjes u nodig heeft.

Winterharde Zuurstofplanten

Moet u ieder jaar opnieuw een paar nieuwe, verse bosjes zuurstofplanten aanplanten, omdat ze de winter niet overleven? Zonde! Er bestaan namelijk ook een groot aantal zuurstofplanten die winterhard zijn en de kou goed kunnen verdragen.

Stappenplan Vijverplanten Planten

Heeft u nieuwe zuurstofplanten gekocht? Dan leggen we in dit artikel stap voor stap uit hoe u deze plantjes het beste kunt aanplanten. Van het vullen van het vijvermandje tot de aanleg in uw tuin.

Zuurstofplanten kopen?

Bij onze verkooppartner Vijvermeester.nl zijn tijdens het seizoen diverse soorten zuurstofplanten te koop, neemt u gerust eens een kijkje!

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!