Zuurstofplanten

Verkoop

Zuurstofplanten kopen?

Alle soorten zuurstofplanten die u vindt op deze website zijn van een hoge kwaliteit en te koop via onze verkooppartner Vijvermeester.nl. Op deze webshop kunt u kiezen uit verschillende soorten planten, welke verkocht worden per 10 bossen. Sinds kort hebben we ook een speciaal pakket met zuurstofplanten, 10 bossen met diverse planten (o.a. Hoornblad, Waterpest en Fonteinkruid) van hoge kwaliteit voor maar €24.95. De zuurstofplanten worden vochtig verstuurd in een waterdichte verpakking waardoor ze met de pakketpost verstuurd kunnen worden zodat u ze niet persé hoeft te komen halen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de zuurstofplanten zo snel mogelijk na ontvangst het water ingaan.

Gebruik

Hoeveel zuurstofplanten u  nodig heeft is afhankelijk van de inhoud van uw vijver. Vier á vijf bosjes zuurstofplanten per kuub vijverinhoud geeft de beste resultaten op gebied van zuurstof en helderheid. Daarnaast houdt u met dit aantal de algen in de vijver onder controle doordat de zuurstofplanten concurreren met de algen om de voedingsstoffen in het water. Vaak wordt er omwille van kostenbesparing gekozen om minder zuurstofplanten te nemen, maar dat zal veel mindere resultaten opleveren!

Inhoud Vijver Bepalen

De inhoud van uw vijver kunt u op een aantal manieren berekenen.

Heeft u een cirkelvormige vijver? U bepaalt eerst de straal van de vijver in meter. De straal is de helft van de diameter. Daarna meet u de diepte in meters.

Op de rekenmachine kunt u dan 3,14 x straal x straal x diepte van de vijver intoetsen. Nu heeft u het aantal kubieke meter. Dit kan bijvoorbeeld 0.92 m3 zijn, rond het dan af naar boven.

Rekenvoorbeeld: Heeft u een ronde vijver van gemiddeld 1 meter diep en een straal van 50 cm (0,5 meter) dan doet u 3,14 x 0,5 x 0,5 x 1 = 0,785 m3.

De inhoud van een rechthoekige vijver is eenvoudiger te bepalen. U meet de lengte en de breedte van de vijver in meters en bepaalt dan de diepte in meters. Op de rekenmachine tikt u dan in: breedte vijver x lengte vijver x diepte vijver. Nu heeft u de inhoud van de vijver in kubieke meter op uw scherm.

Rekenvoorbeeld: bij een lengte van 1,5 meter, een breedte van 2 meter en een diepte van 1,20 meter typt u in 1,5 x 2 x 1,2 = 3,6 m3.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!