Callitriche platycarpa – Sterrenkroos

Callitriche platycarpa, Sterrenkroos in het Nederlands, is een ideale plant voor als u een vijver heeft die veel zonlicht pakt. De drijfbladeren van deze zuurstofplant voorzien het water van schaduw. De groene bladeren onder water produceren daarnaast essentiële zuurstof. Het is een snelgroeiende zuurstofplant. Dit zorgt ervoor dat hij veel voedingsstoffen nodig heeft om door te kunnen blijven groeien. De drijfbladeren van Callitriche platycarpa zullen een deel van de vijver overdekken en zorgen voor schaduw. Hierdoor komt er minder zon in de vijver en warmt het water minder snel op. Beide van deze eigenschappen zijn handig voor de concurrentie met de algen die in uw vijver leven. Algen hebben namelijk dezelfde voedingsstoffen als Callitriche platycarpa nodig om te kunnen groeien. Ook licht hebben de algen nodig. Doordat er minder licht in het water komt hebben de algen minder kans. Callitriche platycarpa is dus naast een mooie plant voor in uw vijver, ook zeker een nuttige plant!  Deze vijverplant komt in het wild voor in Nederland, in stilstaand water, maar ook in stromend water.

Bloeit Callitriche platycarpa?

Verwacht niet van deze zuurstofplant dat deze zal bloeien, of dat het duidelijk zichtbaar is dat hij bloeit. Callitriche platycarpa bloeit namelijk maar zelden in Nederland. Het zal ook niet echt opvallen als de vijverplant wel bloeit, want de bloemen zijn net zo groen als de bladeren. Indien u wel een zichtbaar bloeiende soort wilt, raden wij de Ranunculus aquatilis (Waterranonkel) en de Hottonia palustris (Waterviolier) aan.

Hoeveel zuurstofplanten moet ik aanschaffen voor in mijn vijver?

Voor zuurstofplanten raden wij aan om 4 tot 5 bossen in uw vijver te doen per 1000 liter water. Als u dit doet, heeft u de grootste kans op een goede zuurstofproductie en algenpreventie, en ook niet onbelangrijk, uw vijver wordt of blijft mooi helder.  U kunt natuurlijk altijd verschillende soorten zuurstofplanten bij elkaar aanbrengen.

Callitrische platycarpa planten

Callitriche moet worden geplant in een vijvermandje, omdat het een wortelende waterplant is. Weet u niet hoe u deze vijverplant zou moeten planten? Daar hebben wij een pagina voor. Klik hier om naar de pagina te worden doorverwezen.

Eigenschappen Callitriche platycarpa:

Sterrenkroos heeft de volgende eigenschappen:

  • Staat het beste in de zon.
  • De plantdiepte is tussen de 40 en 80 cm.
  • De stengels van deze zuurstofplant worden maximaal circa 80 cm lang.
  • Een substraat is noodzakelijk, aangezien het een wortelende waterplant is.
  • Kalkarm water is een pré.

Callitriche platycarpa kopen?

Callitriche

Op zoek naar hoge kwaliteit Callitriche Platycarpa? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Klik op de button voor het kopen van mooie bossen Callitriche Platycarpa en andere zuurstofplanten!

Al vanaf €1,99 per bos!