Zuurstofplanten

Ranunculus Aquatilis

Wat is Ranunculus Aquatilis?

De Waterranonkel is een pareltje voor in uw vijver. Met zijn snelle groei en witte bloemetjes houdt het uw vijver niet alleen algenvrij, maar maakt deze ook nog eens mooier. Ook verschilt de vorm van de Ranunculus Aquatilis tussen boven en onder. Boven het water heeft het namelijk een dikker blad dan onderaan. Aangezien de bladeren onderaan ook dunner zijn, vinden vissen dit een fijne broedplaats. Maar deze mooie plant heeft meer fans; ook diverse amfibieën vinden dit een fantastische vijverplant. Kikkers leggen er vaak hun kikkerdril bij in de buurt. Deze prachtige zuurstofplant en de algen in uw vijver, hebben dezelfde voedingsstoffen nodig. De algen hebben er een geduchte concurrent bij!

Hoeveel Ranunculus Aquatilis heeft mijn vijver nodig?

Wij adviseren altijd 4 á 5 bossen per 1000 liter water. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien veel, maar het levert de beste resultaten voor uw vijver. Met deze hoeveelheid krijgt u de maximale resultaten. Het water wordt of blijft helderder, en algen zullen minder groeien. Uiteraard kunt u deze hoeveelheid bossen combineren.

Ranunculus Aquatilis planten

Ranunculus Aquatilis is een zuurstofplant die wortels aanmaakt en wortelt in de bodem. Deze vijverplant moet daarom geplant worden in een vijvermandje of direct in de bodem als dit mogelijk is. Op onze website kunt u vinden hoe dat moet.

Eigenschappen Ranunculus Aquatilis

Waterranonkel is een redelijk snelgroeiende vijverplant. Deze zuurstofplant zuivert ook het water en zorgt voor beschutting voor amfibieën onder zijn grote bladeren. Ook dekken de bladeren deels het oppervlak van het water af, wat ervoor zorgt dat de algen een ander element verliezen om te groeien, namelijk licht. De witte bloemen die Waterranonkel in de zomer boven het wateroppervlak steekt zijn een prachtig zicht. Het heeft met deze bloeiwijze wel wat weg van Waterviolier.

Plaatsing Ranunculus aquatilis in de vijver

  • Standplaats: zon
  • Plantdiepte 50 – 100 cm
  • Vriend van amfibieën en vissen
  • Draagt mooie bloemen in de zomer

Ranunculus Aquatilis kopen?

Ranunculus Aquatilis is te koop via de webshop van De Vijvermeester. Hier kunt u mooie bossen van hoge kwaliteit vinden.

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!