Potamogeton Lucens – Glanzend Fonteinkruid

Potamogeton Lucens ofwel Glanzend fonteinkruid is een favoriet voor veel mensen met een vijver. Dit komt vooral omdat het een uitstekende zuurstofplant is die snel groeit. Omdat deze vijverplanten voedingsstoffen opnemen uit het water en de algen een kleinere kans geven zich te ontwikkelen, zijn ze heel geschikt om het water helderder te maken. Zweefalgen krijgen namelijk minder voedsel ter beschikking. Maar dat is niet de enige eigenschap van deze Fonteinkruid soort. Glanzend Fonteinkruid is namelijk in staat om een stofje af te scheiden aan het water wat ervoor zorgt dat de algen minder goed kunnen ontwikkelen. Dit is wel beter bekend als allelopatisch vermogen of allelopatie. Naast deze eigenschappen, die natuurlijk erg handig zijn in een vijver, zijn het ook mooie planten die in uw vijver misstaan.

Naast Lucens is ook Potamogeton Crispus (Gekroesd Fonteinkruid) bij ons verkrijgbaar.

Afkomst en uiterlijk van Potamogeton Lucens

Glanzend, of Glanzig fonteinkruid komt van origine uit Europa, West/Midden-Azië en Noordwest Afrika. In Nederland kwam het vroeger redelijk vaak voor, maar wordt nu nog maar matig waargenomen. Grootste oorzaak hiervan is de minder wordende waterkwaliteit van de oppervlaktewateren.

Deze waterplant kan een lengte tussen de 60 en 200 cm bereiken. De bladeren van deze vijverplant zijn groen tot bruin doorschijnend en kunnen een lengte bereiken tussen de 10 en 25 cm en een breedte van 1 tot 5 cm. Het zijn dus redelijk grote bladeren. Vaak zijn ze zeer sierlijk in uw vijver. De bruinige kleur is voornamelijk in het voorjaar waarneembaar, in de zomer heeft deze waterplant meer groene bladeren. Dit is een wortelende waterplant.

Eigenschappen van Potamogeton Lucens

  • Standplaats: Zon
  • Plantdiepte: Tussen de 50 en 150 cm.
  • Substraat: Ja is noodzakelijk, aangezien het een wortelende plant is.
  • Deze plant heeft de voorkeur aan voedselrijk water.

Potamogeton lucens kopen?

Potamogeton Lucens wordt op onze webshop verkocht. Klik op de button voor het kopen van mooie bossen Potamogeton Lucens en andere zuurstofplanten!

Deze bossen zijn al verkrijgbaar vanaf €1,99

Potamogeton crispus kopen?

Potamogeton Crispus wordt op onze webshop verkocht. Klik op de button voor het kopen van mooie bossen Potamogeton Crispus en andere zuurstofplanten!

Deze bossen zijn al verkrijgbaar vanaf €1,99

Potamogeton perfoliatus kopen?

Potamogeton Perfoliatus wordt op onze webshop verkocht. Klik op de button voor het kopen van mooie bossen Potamogeton Perfoliatus en andere zuurstofplanten!

Deze bossen zijn al verkrijgbaar vanaf €1,99

Potamogeton natans kopen?

Drijvend Fonteinkruid

Potamogeton Natans wordt op onze webshop verkocht. Klik op de button voor het kopen van mooie bossen Potamogeton Natans en andere zuurstofplanten!

Deze bossen zijn al verkrijgbaar vanaf €1,99