Snoekkruid: een mooie bloemenzee in uw vijver!

Snoekkruid een leuke oeverplant die met zijn mooie paars/blauwe bloemen zorgt voor een mooie sfeer in uw vijver. De Latijnse naam van deze moerasplant is Pontederia Cordata. Deze soort komt oorspronkelijk uit de moerassen van Noord-Amerika, maar komt in Nederland inmiddels op veel plaatsen in de natuur voor. Het wordt inmiddels door velen als inheemse plant beschouwd. Deze moerasplant kan dan ook prima tegen onze winters en zal in het voorjaar weer snel opkomen.

Sommige delen van deze moerasplant zijn zelfs eetbaar voor de mens.

Snoekkruid in de vijver

Snoekkruid groeit nog tot laat in het seizoen door, zodat uw vijver er ook in het najaar mooi bij staat. Wanneer de prachtige bloemen van deze moerasplant zijn uitgebloeid zal de stengel blijven hangen. De zaden uit de stengels komen in het water waardoor u het jaar erop weer verzekerd bent van een mooie bloementapijt.

Ook zonder bloemen is deze moerasplant een mooie aanblik in de vijver. De heldergroene bladeren komen een centimeter of tien boven het wateroppervlak uit en zijn een mooi gezicht. Deze oeverplant kan 50 tot 80 cm hoog worden, en wordt het best in de  zon/half schaduw geplaatst.
Snoekkruid groeit snel in de vijver door het aanmaken van wortelstokken die kruipen over de bodem. De bladeren zijn lang en hartvormig en kunnen wel 25 cm worden, De knoppen/bloemen zijn blauw van kleur.

Deze moerasplant is winterhard. Het is echter nooit verkeerd om deze plant wat extra aandacht te geven wanneer het kouder wordt. De plant kan bijvoorbeeld, wanneer deze is uitgebloeid wat dieper in het water gezet worden zodat deze niet te snel bevriest. Op deze manier is de winter makkelijk te doorstaan.

Snoekkruid planten

Deze moerasplant heeft een substraat nodig. Meestal wordt deze vijverplant in een mand geplaatst met wat aarde. Echter, het groeit zeer snel, hierdoor zal het mandje snel overwoekert zijn. Op onze webshop zijn ook speciale bio-afbreekbare vijvermanden te koop. Hierin plant u de waterplanten aan, waarna het mandje in de loop der jaren afbreekt. U vindt deze manden hier.

Snoekkruid op een rijtje

  • Latijns Pontederia Cordata
  • Ondiep water rond de 40/50 cm
  • Lengte circa 40/80 cm lang
  • Plaatsing zon/schaduw
  • Verwijder de afgestorven bladeren
  • Mooie bloeiwijze met paars/blauwe bloemen
  • Bloeit nog tijdens de nazomer/herfst

Snoekkruid kopen?

Deze oeverplant is te koop op onze webshop. Wij bieden hoge kwaliteit planten. Via onderstaande button komt direct op de productpagina in onze webshop.