Brede Waterpest

Brede Waterpest, in het latijns Elodea Canadensis genoemd, komt net als Smalle Waterpest uit Noord-Amerika. Waarschijnlijk meegekomen met de handelsschepen kwam deze plant als eerste in Engeland voor. Sinds begin 20e eeuw is deze waterplant te vinden in geheel Europa. Hoe lang dit nog zo is dat is de vraag. Deze ondergedoken waterplant staat namelijk op de rode lijst. Dit wil zeggen dat deze plant in Nederland snel achteruit gaat. De algehele verslechtering van de waterkwaliteit is hier debet aan.

Waterpest heeft niet zo’n best naam maar is in de vijver perfect toepasbaar. Het is een snel groeiende zuurstofplant. Naast het toevoegen van zuurstof aan het water haalt deze plant zijn voeding direct uit het water, net als algen. Het aanbrengen van voldoende van deze waterplanten helpen daarmee de algen tegen te gaan. Helder water ligt hiermee onder handbereik!

Brede Waterpest, hoe ziet dat eruit?

Deze waterplant heeft dikke stengels en helder groene, gekranste bladeren. De blaadjes zijn enigzins doorzichtig. Overigens niet te verwarren met Smalle Waterpest, welke veel dunnere stengels heeft. Deze soort vormt meestal kleine witte bloemetjes in de zomer.

Brede Waterpest planten in een vijvermandje

Doordat deze waterplanten direct hun voeding uit de waterkolom kunnen halen is het voor de groei niet nodig deze waterplanten in een vijvermandje te planten. Echter maakt de plant wel wortels aan wanneer deze in de aarde worden gezet. Vooral in de vijver is dit wel handig, omdat het anders nogal los kan gaan drijven. Wilt u weten hoe u deze planten in een vijvermandje plaatst? Klik op de link voor een beschrijving.

In de vijver zijn zo’n 4-5 bossen per kubieke meter aan te raden. Dit geeft de beste resultaten op helderheid, zuurstofproductie en concurrentie met algen.

Brede Waterpest op een rijtje

  • Inheemse plant, winterhard
  • Eetbaar voor vissen
  • Goed tegen algen
  • Stengels tot meer dan 1 meter lang.
  • Voedselrijk water wenselijk

Brede Waterpest kopen?

Brede Waterpest kopen kunt u op onze webshop. Wij verkopen diverse ondergedoken waterplanten van hoge kwaliteit.

Al vanaf €1,99 per bos!

Smalle Waterpest kopen?

Smalle Waterpest kopen kunt u op onze webshop. Deze zijn hoog van kwaliteit en worden gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen.

Al vanaf €1,99 per bos!

Gekroesde Waterpest kopen?

Op onze webshop kunt u Gekroesde Waterpest kopen. We kunnen Gekroesde Waterpest meestal direct uit voorraad leveren.

Al vanaf € 1,99 per bos!

Braziliaanse Waterpest kopen?

Op onze webshop kunt u Braziliaanse Waterpest kopen. We kunnen Braziliaanse Waterpest meestal direct uit voorraad leveren.

Al vanaf € 1,99 per bos!