Zuurstofplanten

Waterdrieblad

Waterdrieblad: mooi bloeiende moerasplant

Deze moerasplant komt in Nederland in het wild voor. Helaas is het een rode lijst soort, wat wil zeggen dat deze in de natuur steeds minder voorkomt. De Latijnse naam van deze mooie moerasplant is Menyanthes Trifoliata. Deze bijzondere plant is monotypisch, wat betekent dat dit de enige soort in dit geslacht is. Waterdrieblad heeft winterknoppen onderwater en bloeit boven water. Het is te herkennen aan de lange sliertvormige wortels. Aan deze wortels zitten de stengels met de drie ronde bladeren, waaraan deze plant haar naam ontleent. Deze moerasplant heeft mooie roze knoppen waar de witte bloemetjes uit komen welke op sterren lijken. Per bloem hebben heeft deze soort 5 meeldraden en er kunnen wel 10 tot 30 bloemetjes aan een stengel zitten. 

Waterdrieblad in de vijver

Waterdrieblad is een leuke moerasplant die zeer geschikt is voor uw vijver. Deze moerasplant groeit snel en blijft relatief laag, waardoor deze goed met andere moerasplanten of oeverplanten gecombineerd kan worden. Daarnaast geven de mooie bloemen uw vijver een mooi aanzicht. De bloei vindt voornamelijk plaats aan het einde van de lente, in de maanden mei en juni. Soms geeft deze moerasplant een tweede bloei in oktober. De snelle groei zorgt voor een hoge opname van voedingsstoffen uit het water. Hierdoor krijgen algen minder kans.

Dit is een wortelende waterplant en moet geplant worden in een vijvermandje of, indien mogelijk, direct in de bodem. Deze soort is winterhard.

Waterdrieblad op een rijtje

  • Latijnse naam Menyanthes Trifoliata.
  • Wordt tussen de 15 en 30 cm groot.
  • Plaatsing: zon of half schaduw.
  • Ondiep voedselrijk water maar ook in vijvers.
  • Overleeft de winter door de knoppen onder water.
  • Rood roze knoppen met witte bloemetjes.

Waterdrieblad kopen?

Waterdrieblad

Waterdrieblad is te koop via de webshop van De Vijvermeester. Hier kunt u mooie bossen van hoge kwaliteit vinden.

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u! 

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!