Waterdrieblad: mooi bloeiende moerasplant

Deze moerasplant komt in Nederland in het wild voor. Helaas is het een rode lijst soort, wat wil zeggen dat deze in de natuur steeds minder voorkomt. De Latijnse naam van deze mooie moerasplant is Menyanthes Trifoliata.  Deze bijzondere plant is monotypisch, wat betekent dat dit de enige soort in dit geslacht is. Waterdrieblad heeft winterknoppen onderwater en bloeit boven water. Het is te herkennen aan de lange sliertvormige wortels. Aan deze wortels zitten de stengels met de drie ronde bladeren, waaraan deze plant haar naam ontleent. Deze moerasplant heeft mooie roze knoppen waar de witte bloemetjes uit komen welke op sterren lijken. Per bloem hebben heeft deze soort 5 meeldraden en er kunnen wel 10 tot 30 bloemetjes aan een stengel zitten. 

Waterdrieblad in de vijver

waterdrieblad heeft mooie bloemen

Waterdrieblad heeft mooie bloemen

Waterdrieblad is een leuke moerasplant welke zeer geschikt is voor uw vijver. Deze moerasplant groeit snel en blijft relatief laag, waardoor deze goed met andere moerasplanten of oeverplanten gecombineerd kan worden. Daarnaast geven de mooie bloemen uw vijver een mooi aanzicht. De bloei vindt voornamelijk plaats aan het einde van de lente, in de maanden mei en juni.  Soms geeft deze moerasplant een tweede bloei in oktober. De snelle groei zorgt voor een hoge opname van voedingsstoffen uit het water. Hierdoor krijgen algen minder kans.

Dit is een wortelende waterplant en moet geplant worden in een vijvermandje of, indien mogelijk, direct in de bodem. Deze soort is winterhard.

Waterdrieblad op een rijtje

  • Latijnse naam Menyanthes Trifoliata
  • Wordt tussen de 15 en 30 cm groot
  • Plaatsing:  zon of half schaduw 
  • Ondiep voedselrijk water maar ook in vijvers
  • Overleeft de winter door de knoppen onder water
  • Rood roze knoppen met witte bloemetjes

Waterdrieblad kopen?

Op zoek naar hoge kwaliteit Waterdrieblad? Klik op de button voor het kopen van mooie Waterdrieblad en andere oeverplanten!

Al vanaf €3,99 per bos!