Zuurstofplanten

Lisdodde

Lisdodde, de bekende sigarenplant

Tijdens het bloeiseizoen, van juni tot september, zijn ze van veraf te zien; de kolven van de Lisdodde. De op sigaren lijkende bloeiwijze kleurt gedurende het seizoen van groen naar bruin. Vroeger werden de kolven gebruikt voor het reinigen van de binnenkant van smalle voorwerpen.
Naast het leuke zicht is de Lisdodde erg geschikt voor het verwijderen van nutriënten als fosfaat en stikstof uit het water. Ze verbetert daarmee de waterkwaliteit. Ook kan Lisdodde tijdelijk veel overtollig water opslaan bij bijvoorbeeld een flinke regenbui.
De Kleine Lisdodde verschilt, anders dan zijn naam doet vermoeden, niet veel in lengte van de Grote Lisdodde. Het zijn de bladeren van de ‘kleine’ variant die smaller zijn. 

Onderhoud en planten van Lisdodde

De Typha angustifolia, ofwel Kleine Lisdodde, wortelt in de bodem. Door de hoge groeisnelheid kan het snel gaan woekeren. Het is dan ook verstandig de plant in een vijvermand te plaatsen. De Lisdodde is uitermate geschikt voor het wegwerken van vijverranden of harde oeverbeschoeiing. 

Lisdodde diepte

De plantdiepte van Lisdodde ligt tussen de 10 en 50 cm.

Lisdodde op een rijtje

  • Typha angustifolia
  • Standplaats: Zon/halfshaduw
  • Plantdiepte: 10-50 cm
  • Stengellengte: 80 tot 300 cm
  • Substraat: Noodzakelijk, wortelende waterplant

Lisdodde kopen?

Lisdodde

Lisdodde is te koop via de webshop van De Vijvermeester. Hier kunt u planten van hoge kwaliteit vinden.

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!