Kattenstaart, prachtig bloeiende oeverplant!

Deze moeras cq oeverplant is een prachtige aanwinst voor uw tuin. De schitterende paarse bloemen van de Kattenstaart zijn van eind juni tot begin september een bijzonder zicht en trekken veel vlinders aan. Het is een snelgroeiende plant welke zich uitstekend thuis voelt in drassige of natte oevers tot circa 10 cm diep. Deze plant wordt circa 0,75 tot 1,5 meter hoog en groeit snel waardoor u wel even de plaatsing in de gaten moet houden. Overigens kan deze plant ook als borderplant worden gebruikt.

In Nederland en België komt de grote Kattenstaart (Lythrum salicaria) algemeen voor in de natuur. De plant is dan ook winterhard en komt in het voorjaar weer op. Deze oeverplant komt oorspronkelijk voor op het Noordelijk halfrond en werd vroeger gebruikt als medicinale plant.

Kattenstaart (Lythrum salicaria) in de vijver

Kattenstaart is prima toepasbaar in de vijver. Zoals gezegd kan deze plant tot ongeveer 10 cm diep worden geplant. Deze moerasplant groeit snel en heeft hierdoor veel behoefte aan voedingsstoffen. Indien Kattenstaart in de vijver wordt geplaatst, bijvoorbeeld in een vijvermand, neemt deze oeverplant de voedingsstoffen indirect op uit het vijverwater. Hierdoor hebben draadalgen en zweefalgen minder voedsel ter beschikking en krijgen deze minder kans te groeien waardoor het water helderder blijft. Overigens raden wij wel aan om ook nog zuurstofplanten in de vijver aan te brengen! 

Kattenstaart op een rijtje

  • Latijnse naam: (Lythrum salicaria)
  • Plantdiepte: tot circa 10 cm
  • Standplaats: zon
  • Hoogte tot circa 1 – 1,5 meter
  • Bloeitijd: juli-september

Kattenstaart kopen?

Op onze webshop verkopen we diverse soorten oeverplanten en zuurstofplanten. Klik op de button voor het kopen van Kattenstaart en andere oever- en zuurstofplanten!

Al vanaf €3,99 per stuk!