Myriophyllum spicatum – Inheems Aarvederkruid

Myriophyllum spicatum, ofwel inheems Aarvederkruid is een zuurstofplant welke zeer geschikt voor in de natuurlijke vijver. Deze zuurstofplant groeit zeer snel. Dit komt omdat ze zichzelf inwortelen en de benodigde nutriënten opnemen uit de waterbodem. De plant kan tussen de 30 en 250 centimeter lang worden. Myriophlyllum spicatum is een waterplant, met mooie, donkerrode bloemetjes. Gemiddeld komen deze bloemetjes tevoorschijn tussen Juli en September. De waterplant komt uit de vederkruid familie, wat duidelijk is terug te zien in de ”geveerde” bladeren. Aangezien deze bladeren veel bladgroenkorrels bevatten, zijn ze heel nuttig als leverancier van zuurstof aan uw vijver. De bewoners van uw vijver varen daar wel bij. Ook zorgt Myriophyllum spicatum ervoor dat uw vijver schoon wordt en blijft, door met de algen te concurreren. Dit omdat Myriophyllum spicatum net als de algen de nutriënten nodig heeft. Hierdoor verkrijgen de algen niet genoeg voedingsstoffen meer, en zullen ze minder zichtbaar zijn. Hierdoor zal uw vijver snel weer op orde zijn.

Naast Myriophyllum spicatum is ook er Oosters Aarvederkruid ofwel Myriophyllum scrabatum. Waar het inheems Aarvederkruid wat bruinig van kleur is, is de Oosterse variant helder groen en heeft meer uitbundige bladeren. Uiteraard is deze soort ook bij ons verkrijgbaar.

Hoeveel planten heb ik dan nodig voor in mijn vijver?

Voor uw vijver heeft uw per 1000 liter water ongeveer 4 á 5 bossen zuurstofplanten nodig. Met deze hoeveelheid planten zullen er veel nutriënten uit het water worden gehaald, wat ervoor zorgt dat er een verkleinde kans is op groei van zweef- of/en draadalgen. Want zonder nutriënten, kunnen deze planten niet groeien in de vijver. Hierdoor zal uw vijver helderder worden.

Myriophyllum spicatum op een rijtje

  • Standplaats: Zon/halfshaduw
  • Plantdiepte: 40-120 cm
  • Stengellengte: tot 120 cm
  • Substraat: Noodzakelijk, wortelende waterplant

Myriophyllum spicatum kopen?

Myriophyllum Spicatum is te koop via onze webshop. Hier kunt U mooie bossen van hoge kwaliteit vinden.

Al vanaf € 1,99 per bos! 

Myriophyllum scrabatum kopen?

Myriophyllum Scrabatum is te koop via onze webshop. Hier kunt U mooie bossen van hoge kwaliteit vinden.

Al vanaf € 1,99 per bos!