Zuurstofplanten

Dotterbloem

Dotterbloem, de gele vroegbloeier

Wanneer u al vroeg in het voorjaar prachtige gele bloemen in uw vijver wilt hebben is de Dotterbloem uitermate geschikt. Deze inheemse oeverplant staat vaak vanaf maart al in volle bloei en fleurt uw vijver mooi op. Met wat extra aandacht is het zelfs mogelijk om de bloem in de nazomer (september) een tweede bloei te geven. De Caltha palustris, zoals de gewone Dotterbloem ook wordt genoemd, is een volle plant en kan tot maximaal 60 centimeter hoog worden. De plant komt in Nederland in het wild voor maar is inmiddels beschermd. Door deze in uw vijver te planten helpt u de soort te behouden!

Onderhoud en planten van Dotterbloem

Deze oeverplant staat het liefst met zijn voetjes in het water maar niet helemaal kopje onder. Daarnaast houdt de Dotterbloem van zon. Verder, speciaal onderhoud is niet nodig maar om de kans op een tweede bloei (nazomer) te stimuleren kunt u de Dotterbloem na de eerste bloei snoeien.
De plant groeit het best wanneer deze wordt geplaatst in grond met een stabiel vochtigheidsgehalte. De zaadjes van de plant verspreiden zich gemakkelijk via de lucht en water waardoor u op meerdere plaatsen in uw vijver van Dotterbloem kunt genieten.

Dotterbloem diepte

De plantdiepte van Dotterbloem ligt tussen de 5 en 15 cm.

Dotterbloem in de vijver

  • Caltha palustris
  • Standplaats: Zon
  • Plantdiepte: 5 – 15 cm
  • Stengellengte: 15 – 60 cm
  • Substraat: Noodzakelijk, wortelende waterplant

Dotterbloem kopen?

Dotterbloem

Dotterbloem is te koop via de webshop van De Vijvermeester. Hier kunt U mooie planten van hoge kwaliteit vinden.

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!