Zuurstofplanten

Beekpunge

Beekpunge: voor de verwijdering van nitriet uit de vijver

Nitriet is een giftige stof die in het water kan ontstaan wanneer er vis in de vijver aanwezig is. De vissen en andere dieren kunnen er uiteindelijk dood aan gaan. Er zijn diverse producten die nitriet uit het vijverwater halen. Beekpunge kan hierin ondersteunend werken. Het is namelijk goed in het verwijderen van nitriet.

De Latijnse naam is Veronica Beccabunga. Deze plant is familie van de weegbree en is eetbaar (lekker in de salade!) Het is een oeverplant die groeit en bloeit aan de kanten van de sloten en beken in heel Nederland en België. Deze moerasplant groeit zowel onder als boven water. Het kan dan een flink oppervlak van het water bedekken wat een mooi zicht is.
Deze oeverplant groeit door middel van de vele kleine worteltjes die aan de dikke groene stengel zitten. Zodra deze de grond raken vormen ze wortelstokken. Deze wortelstokken komen onder water met een bocht naar boven. Boven water vormen zich de eivormige, gekartelde blaadjes en blauwe bloemetjes.

Beekpunge in de vijver

Beekpunge heeft een belangrijke functie in de vijver.

Deze moerasplant is prima toepasbaar in de vijver. Het moet geplant worden in mandjes of uiteraard in de natte oevers. Het is een goede bodembedekker die snel groeit. De kleine blauwe bloemetjes tussen de groene blaadjes zijn een leuk zicht. Het bloeit van mei tot september. De bladeren overleven in de winter doordat de plant een soort “antivries” stofje aanmaakt.

Deze moerasplant groeit horizontaal over het wateroppervlak en wordt dan tussen 15 en 60 cm lang.

De grootste troef is natuurlijk de opname van nitriet uit het water! Dit houdt uw vijver gezond.

Beekpunge op een rijtje

  • Veronica beccabunga
  • Wordt tussen de 15 en 60 cm groot
  • Plaatsing zon of halfschaduw
  • Bloeit in de maanden van mei tot september
  • Eivormig en gekarteld blad
  • Blauwe bloemetjes

Beekpunge kopen

Beekpunge kopen kan op deze webshop. Ze bieden diverse soorten moerasplanten aan van hoge kwaliteit. Neemt u eens een kijkje!

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!