Zuurstofplanten

Sterrenkroos

Sterrenkroos: voor zowel voor boven als onder water!

Bent u op zoek naar een leuke waterplant voor in uw vijver welke zuurstof produceert én schaduw brengt aan het water? Dan is deze waterplant zeker een goede keuze. De bladeren onder water voegen voor de vijverbewoners onontbeerlijke zuurstof toe aan uw vijver, terwijl de drijfbladeren zorgen voor schaduw. Dit geeft Sterrenkroos een dubbele functie op het gebied van algenbestrijding. Deze zuurstofplant groeit snel. Tijdens deze groei worden er veel voedingsstoffen opgenomen uit het water.

Doordat algen dezelfde voedingsstoffen gebruiken om te groeien hebben de algen er een sterke concurrent bij. Daarnaast zorgt het kroosdek ervoor dat er minder zonlicht in het water komt. Algen hebben zonlicht nodig om te groeien. Doordat Sterrenkroos het zonlicht blokkeert zullen de algen minder goed groeien en uw vijver dus helderder blijven! Overigens is Sterrenkroos geenszins te verwarren met het vervelende eendenkroos!

Deze zuurstofplant komt van nature voor in Nederland, in zowel stilstaand water als stromend water. Bloeien doet het in Nederland zelden en gezien de bloemen groen zijn valt het niet echt op wanneer het in bloei staat. Voor de bloeiende soorten verwijzen we u graag naar Waterranonkel en Waterviolier.

Hoeveel zuurstofplanten moeten er in mijn vijver?

De standaard vuistregel voor zuurstofplanten is van toepassing op deze waterplant. 4 tot 5 bossen per 1000 liter water zorgt voor de beste resultaten op het gebied van helderheid, zuurstofproductie en algenpreventie. U kunt natuurlijk een aantal verschillende soorten combineren.

Sterrenkroos planten

Deze zuurstofplant is er een die wortels aanmaakt. Het is dus belangrijk de bossen te planten in een substraat. Dit kan een vijvermandje zijn, maar indien er op de vijverbodem een substraat aanwezig is is het ook mogelijk deze vijverplant direct in de bodem te planten. Over het planten van vijverplanten hebben wij een speciale pagina. U leest er hier meer over.

Plaatsing en bijzonderheden Sterrenkroos

  • Plaatsing: Zon.
  • Plantdiepte: 40 tot 80 cm.
  • Stengels worden maximaal circa 80 cm lang.
  • Substraat: Noodzakelijk, wortelende waterplant.
  • Kalkarm water vindt deze zuurstofplant aangenaam.
Callitriche

Sterrenkroos kopen?

Sterrenkroos is te koop via de webshop van De Vijvermeester. Hier kunt u mooie bossen van hoge kwaliteit vinden.

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!