Egeria Crispa – Gekroesde waterpest

Egeria Crispa ofwel Gekroesde Waterpest is een soortgenoot van Egeria Densa, Braziliaanse Waterpest. Deze ondergedoken waterplant is in Nederland op sommige plekken te vinden in sloten of vaarten. Oorspronkelijk komt deze soort niet uit Nederland. Echter, ons klimaat overleeft deze zuurstofplant zonder problemen. Het is daarmee een winterharde zuurstofplant. Het is overigens dan wel een voorwaarde dat deze waterplant diep genoeg staat. 60-80 cm is hierbij een goede maat.

Voor in de vijver is deze soort een goede keuze. Het groeit namelijk enorm hard. Het voordeel van deze eigenschap voor uw vijver is dat algen hierdoor minder kans krijgen om te groeien; ze gebruiken namelijk dezelfde voedingsstoffen. Daarnaast is deze waterplant in staat direct voedingsstoffen uit het water te halen. Algen kunnen dit ook. Deze eigenschap zorgt daarmee nog eens extra voor concurrentie over zweefalgen en draadalgen.

Deze waterplant mag door veranderde wetgeving niet meer in Nederland verkocht worden. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar op de webshop.

Uiterlijk Egeria Crispa

De gekrulde of gekroesde bladeren geven de naam aan deze Waterpest soort. Deze naar beneden gekrulde bladeren zijn tot een centimeter of 2-3 lang en zitten aan stevige stengels. Hiermee lijkt het onder water een  beetje op een koker, vooral vanaf wat dieper gelegen delen in de vijver is dit een mooi gezicht. De verschillende stengels groeien dan vanuit de mandjes omhoog in verschillende lengtes. Een leuk gezicht in de vijver!

Egeria Crispa planten

Deze soort groeit het best wanneer deze in een mandje wordt geplant. Het is dan ook wat meer beheersbaar dan wanneer het los in de vijver drijft. Wilt u weten hoe u zuurstofplanten planten moet? U kunt er meer over lezen op deze pagina.

4-5 bosjes per 1000 liter vijverinhoud zijn aan te raden om zoveel mogelijk te concurreren met de algen.

Vijf eigenschappen van Egeria Crispa

    • Lengte tot ongeveer 0,75 meter
    • Bijzonder snel groeiend
    • Wordt het best geplant in een vijvermandje
    • Eetbaar voor vissen en andere vijverbewoners
    • Brengt veel zuurstof in het water

Elodea Nuttallii kopen?

elodea Nuttalli

Elodea Nuttallii is door veranderde wetgeving niet meer leverbaar.

Op zoek naar een alternatief?

Elodea Canadensis kopen?

brede waterpest

Op onze webshop kunt u Elodea Canadensis kopen. We kunnen Elodea Canadensis meestal direct uit voorraad leveren.

Al vanaf € 1,99 per bos!

Egeria Crispa kopen?

Egeria Crispa

Egeria Crispa is door veranderde wetgeving niet meer leverbaar.

Op zoek naar alternatieven?

Egeria Densa kopen?

Egeria Densa

Op onze webshop kunt u Egeria Densa kopen. We kunnen Egeria Densa meestal direct uit voorraad leveren.

Al vanaf € 1,99 per bos!