Waterlelie in de vijver: voors en tegens

Een Waterlelie kan een fantastisch zicht zijn in een vijver. Met de bloeitijd in de zomer geeft deze waterplant prachtige witte of roze bloemen op grote groene bladeren welke goed kunnen passen in het decor van een tuin of kunnen een de uitstraling van een gebouw nét dat beetje extra geven.

Echter denken veel mensen dat de waterlelie ook voor de waterkwaliteit veel voordelen heeft, maar dat valt nogal mee. Waterlelies hebben de neiging behoorlijk te woekeren, plaatsing in een stevige mand kan dit wel wat voorkomen, maar het is wel iets om in de gaten te houden. De grote bladeren van de Waterlelie zorgen voor schaduw. Dit is overigens wel een positief punt; de zweefalgen in de vijver hebben minder zonlicht ter beschikking en zullen dus minder gaan groeien. Een nadeel is wel dat, indien de vijver ver is dichtgegroeid met Waterleliebladeren, dit ook ten koste gaat van de ondergedoken waterplanten.

Soorten Waterlelie

witte waterlelie

Sommige kweeksoorten zijn met recht schitterend te noemen!

De witte Waterlelie komt in Nederland vrij algemeen voor en groeit het liefst in stilstaand of langzaam stromend water wat tot ongeveer 1,5 meter diep is. De zaden uit de vrucht, die onder water rijpt en de vorm heeft van een fles, worden door het water verspreid.

Naast de Witte Waterlelie zijn er een aantal kleuren verkrijgbaar in Nederland en België. Op onze webshop kunt u o.a. de Witte Waterlelie vinden, maar ook een Waterlelie met roze of hardroze bloemen hebben we in het assortiment.

Alternatieven voor Waterlelie

Er zijn zeker alternatieven voor de Waterlelie te verkrijgen, al kunnen deze niet te diep worden geplaatst. Snoekkruid (klik voor de link) is een goed voorbeeld.

Deze oeverplant kan in niet te diepe vijvers zorgen voor een prachtige uitstraling. Ook Pijlkruid en Waterdrieblad geven mooie bloemen en zijn weer eens wat anders!

Witte Waterlelies kopen?

Op zoek naar hoge kwaliteit Witte Waterlelies? Klik op de button voor het kopen van mooie Witte Waterlelies en andere oeverplanten!

Al vanaf €10,95 per stuk!