Zuurstofplanten

Fontinalis Antipyretica

Wat is Fontinalis Antipyretica?

Fontinalis Antipyretica, beter bekent als Bronmos. Bronmos komt, zoals de naam eigenlijk al verraad, uit uit stromend, helder en koud water wat uit de bronnen afkomstig is en uitmondt in kleine beekjes en stroompjes. Bronmos komt vooral uit Midden- en Noord-Europa, waar veel helder water te vinden is, vooral in bergbeekjes. In Nederland komt deze plant om deze reden ook alleen maar voor in stilstaand water. Verder zult u deze plant hoogstwaarschijnlijk niet in onze wateren aantreffen. Vooral in voedselarm water zult u deze zuurstofplant zelden aantreffen.

Fontinalis Antipyretica in uw vijver

Bronmos is een uitstekende plant voor in uw vijver. Deze zuurstofplant groeit redelijk snel en haalt alle benodigde voedingsstoffen per direct uit het water, waardoor het een geduchte concurrent voor de algen wordt. Door het gebrek aan deze voedingsstoffen zullen de algen minder snel groeien en zal uw vijver helderder blijven. Ook zorgen de groene bladeren van Bronmos voor extra zuurstof in uw vijver. Bronmos is ook een goede vriend van uw vijverbewoners. Vissen en amfibieën vinden het namelijk fijn om daar hun eitjes te leggen. Dit komt omdat het heel mooi afsluitend is tegen prooidieren.

Als u uw bronmos in stilstaand of zwak stromend water wilt plaatsen, zal de plant meer bieden als drijfplant. Bronmos is in staat zich vast te maken aan onder andere stenen. U kunt het bronmos natuurlijk een handje helpen door het met een touwtje aan een steen vast te maken. Op deze manier heeft u een bodembedekker die ook daadwerkelijk op de grond blijft en het zorgt voor een mooi donkergroen onderwaterlandschap.

Wat tips voor uw Fontinalis Antypyretica

  • Standplaats: Half in de schaduw.
  • Plantdiepte: Tussen de 20 en 80 centimeter.
  • Substraat: Niet nodig; dit is geen wortelende plant.
  • Deze plant heeft geen verplichte benodigdheden, maar stelt hard en voedselrijk water op prijs.

Fontinalis Antypyretica kopen?

Fontinalis Antypyretica

Heeft u interesse in deze vijverplant? Hier beneden kunt u met een simpele klik op de knop naar de webshop worden gestuurd.

Bezoek Vijvermeester.nl

Voor een uitgebreid aanbod zuurstofplanten bezoekt u de website Vijvermeester.nl.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!