Gekroesde waterpest (Egeria Crispa)

Gekroesde Waterpest (Egeria Crispa) is een ondergedoken waterplant, ofwel zuurstofplant. Deze soort komt op sommige plekken in Nederland in het wild voor. Het groeit dan voornamelijk in sloten en beken. Deze soort kan onze winters overleven, mits diep genoeg in het water. Beneden de 60 centimeter is hierbij een goede maat.

Deze waterplant is bijzonder goed toepasbaar in de vijver. Doordat het zeer snel groeit concurreert het namelijk met algen. Het feit dat het direct de voedingsstoffen uit het water haalt helpt hier nog eens extra aan. Overigens geldt dit voor alle waterpest soorten.

Hoe ziet Gekroesde Waterpest er uit?

De naam zegt het al een beetje. Deze waterplant is voorzien van gekroesde bladeren. Deze heldergroene blaadjes krullen naar beneden langs de stengels. De blaadjes zijn een centimeter of 2-3 lang. Ze zitten aan redelijk dikke stengels. In de vijver is dit een leuk gezicht. Zeker in de wat diepere delen in uw vijver waar het dan als een soort kokers naar boven groeit.

Gekroesde Waterpest planten

Ondanks dat deze zuurstofplant ook groeit wanneer deze los in de vijver drijft is planten in een mandje het best. De groei is dan ook wat meer beheersbaar dan wanneer het los in de vijver drijft. Wilt u weten hoe u zuurstofplanten planten moet? U kunt er meer over lezen op deze pagina.

4-5 bosjes per 1000 liter vijverinhoud zijn aan te raden om zoveel mogelijk te concurreren met de algen.

Gekroesde Waterpest op een rijtje

  • De stengels worden ongeveer 75 cm lang
  • Deze waterplanten groeien bijzonder snel
  • Komt het best tot zijn recht in een vijvermandje
  • Bijzonder goede zuurstofplant

Gekroesde Waterpest kopen?

Op onze webshop kunt u Gekroesde Waterpest kopen. We kunnen Gekroesde Waterpest meestal direct uit voorraad leveren.

Al vanaf € 1,99 per bos!

Smalle Waterpest kopen?

Smalle Waterpest kopen kunt u op onze webshop. Deze zijn hoog van kwaliteit en worden gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen.

Al vanaf €1,99 per bos!

Brede Waterpest kopen?

Brede Waterpest kopen kunt u op onze webshop. Wij verkopen diverse ondergedoken waterplanten van hoge kwaliteit.

Al vanaf €1,99 per bos!