Zuurstofplanten

Braziliaanse Waterpest

Braziliaanse Waterpest

Door de naam lijkt het redelijk duidelijk wat het is. Het is waterpest uit Brazilië. Echter klopt dat niet helemaal. Het klopt, het komt uit een klimaat wat gelijk is aan het klimaat in Brazilië, maar het is officieel geen waterpest. Het wordt wel verkocht onder de naam waterpest, omdat er geen andere specifieke categorie hebben waar ze het onder kunnen plaatsen en het lijk natuurlijk ook wel een beetje op waterpest als je er naar kijkt. Maar het is alsnog een hele mooie plant voor in je vijver of voor in je vissenkom. Het vervult dezelfde taken als waterpest. Het zuivert het water waardoor het helderder wordt. Daarnaast neemt het een groot deel van de voedingsstoffen af van de algen waardoor deze binnen de kortste keren uit uw vijver zijn verdwenen en u er weer van uw vijver kunt genieten.

LET OP: deze soort mag niet meer verkocht worden vanwege veranderde wetgeving. Dit komt omdat deze plant een invasieve exoot is en mogelijk inheemse soorten kan verdringen. Heeft u deze plant in uw vijver staan en wilt u er vanaf? Voer deze dan via het GFT afval af en zorg dat hij niet in de vrije natuur terecht komt.

Uiterlijk van de Braziliaanse Waterpest

De Braziliaanse waterpest heeft een leuke kleur voor in uw vijver. Hij is donkergroen en een beetje doorzichtig, hetgeen uw vijver een leuke uitstraling geeft. Deze zuurstofplant heeft in tegenstelling tot alle andere soorten waterpest, lijnvormige bladeren in plaats van langwerpige. De bloeitijd van de plant ligt gemiddeld in juli.

Daarnaast is deze vijverplant gewend aan de temperaturen van Brazilië. Dit kan wel problemen met zich meebrengen met de kweking van de planten omdat ze of worden volgespoten met chemische stoffen of moeten ze via het vliegtuig worden overgebracht. Je kan daarom dus het beste Braziliaanse Waterpest zoeken die wordt gekweekt in een klimaat gelijk aan het klimaat in Nederland.

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!