Zuurstofplanten

Welke zuurstofplanten zijn winterhard?

Winterharde Zuurstofplanten

Het is zonde om ieder jaar weer nieuwe waterplanten te moeten kopen die door aanhoudende vorst kapot gaan en daardoor niet meer optimaal zuurstof aan het vijverwater kunnen toevoegen. Winterharde waterplanten of zuurstofplanten bieden de oplossing. Deze waterplanten zijn gewend aan lage temperaturen en blijven hun zuurstof afgevende functie behouden. Zo zorgt u ervoor dat de waterkwaliteit van uw vijver ook in de winter optimaal is.

Welke zuurstofplanten zijn bestand tegen vorst?

Helaas zijn niet alle waterplanten interhard, dus let hier altijd op alvorens u overgaat tot aankoop. Met de onderstaande lijst heeft u een overzicht van alles winterharde waterplanten die bestand zijn tegen langdurige vorst:

Drijvend Fonteinkruid

Deze zuurstofplant wortelt zich in de bodem en heeft drijvende bladeren die ervoor zorgen dat het een schaduw werpt over de bodem van de vijver. Hierdoor krijgen zweefalgen geen kans.

Grote Waterranonkel

Dit is een prachtige zuurstofplant die ook actief is boven het wateroppervlak. Deze plant geeft zuurstof aan uw vijver en biedt daarnaast prachtige witte bloemetjes die boven het water uitkomen.

Inheems Aarvederkruid

Deze inheems waterplant is een prima zuurstofleverancier voor uw vijver. Daarnaast biedt het mooie rode bloemetjes en is het een waar lust voor het oog. Doordat deze zuurstofplant inheems is, is deze bestand tegen ziekten en zijn ze veel beter bestand tegen lage temperaturen.

Smalle Waterpest

Deze waterplant is een bekende zuurstofplant die sinds de 19de eeuw voorkomt in Nederland en de rest van Europa. Overwinteren is daarom geen probleem voor deze plant.

Winterharde Zuurstofplanten kopen?

Bij onze verkooppartner Vijvermeester.nl zijn tijdens het seizoen diverse soorten zuurstofplanten te koop, neemt u gerust eens een kijkje!

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!