Zuurstofplanten

Welke waterplanten geven zuurstof?

Zuurstofproducerende Waterplanten

Voldoende toevoer van zuurstof is van essentieel belang voor de waterkwaliteit van uw vijver. Wanneer dit namelijk niet gebeurd middels een vijverpomp of waterplanten kunnen er algen ontstaan. Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat de toevoer van zuurstof naar uw vijver gewaarborgd blijft. Enerzijds kunt u gebruik maken van vijverpomp die net als bij een aquarium het vijverwater voorziet van zuurstof. Een andere manier is om zuurstofplanten aan uw vijver toe te voegen. Dit is niet alleen een zeer biologische manier, maar is ook nog eens een manier die uw vijver zal opfleuren.

Wat zijn waterplanten die zuurstof geven?

Er bestaan diverse soorten zuurstofplanten in allerlei vormen en maten. Zo zijn Glanzend Fonteinkruid en Fijn Hoornblad vooral actief op de bodem en zijn Drijvend Fonteinkruid en Krabbescheer ook boven het wateroppervlak actief met prachtige bloemen. Er bestaan een hoop interessante soorten:

Drijvend Fonteinkruid

Deze zuurstofplant wortelt zich in de bodem en heeft drijvende bladeren die ervoor zorgen dat het een schaduw werpt over de bodem van de vijver. Hierdoor krijgen zweefalgen geen kans.

Grote Waterranonkel

Dit is een prachtige zuurstofplant die ook actief is boven het wateroppervlak. Deze plant geeft zuurstof aan uw vijver en biedt daarnaast prachtige witte bloemetjes die boven het water uitkomen.

Glanzend Fonteinkruid

Een van de best verkochte waterplanten die zuurstof geven. Deze soort is van de Fonteinkruid familie (gekroesd, gekruld etc.) en heeft grote bladeren die een ware toevoeging zijn voor het onderwater landschap.

Zuurstofplanten kopen?

Bij onze verkooppartner Vijvermeester.nl zijn tijdens het seizoen diverse soorten zuurstofplanten te koop, neemt u gerust eens een kijkje!

Wie zijn wij?

Zuurstofplanten.net is een website van Dutch Water Tech. Wij houden ons al meer dan 10 jaar bezig met duurzame waterbehandeling en de verbetering van biodiversiteit in (openbare) vijvers en bij stedelijk water. We hebben diverse leuke, duurzame producten en doen mooie projecten.

De inzet van waterplanten is een van onze speerpunten in deze aanpak. Onze ervaring delen we graag met u!

Meer weten over onze projecten? Neem eens een kijkje op onze website!